top of page

HISTORY

Het privé natuurgebied 't Enge Bos is een stukje bos midden in de Randstand verscholen in de Kwakelse polder achter de kassen.

 

MAAR HOE IS DAT ZO GEKOMEN:

In 1968 toen de polder nog veel groter was en de bebouwing nog niet zo overheerste heeft ’t Enge Bos zijn intrede gedaan.

Cock Lek (oom) heeft met toestemming van de vorige mede eigenaar Kees Lek (vader), het initiatief genomen om op een aantal gecultiveerde weilandpercelen de natuur zijn gang te laten gaan.

Als je natuur zijn gang laat gaan komen er natuurlijk ook bomen, maar met behulp van het aangeplante bomen is er in de begin jaren een versnelde start gemaakt met 't Enge Bos. Hierdoor is het nu ook een echt gevarieerd Polderbos geworden.

1968.jpg

1968

Bor de Wolf

Bor de Wolf

1987.jpg

1987

DE NAAM 't ENGE BOS, HOE KOM JE DAAR NU AAN ??

In 1968, was de Fabeltjeskrant een hit op tv. Voor ons als kleine kinderen was het stukje bos ver weg van onze werft waar samen ik samen met mijn neefjes en nichtjes opgroeide. Een van de personages van de Fabeltjeskrant, Bor de Wolf ging ook altijd ver weg om rust te zoeken naar 't Enge Bos. Met onze rijke kinderfantasie, werd het stukje bos dus al snel 't Enge Bos genoemd en dat is ook zo gebleven. 

Als kind was het stukje bos voor ons heel gewoon, een onderdeel van onze leefwereld. Nu besef je pas dat een eigen stuk bos eigenlijk wel heel erg bijzonder is. 

STICHTING

Met de Stichting dragen we uit, wat we ook doen. De natuur van 't Enge Bos onderhouden en behouden. Stichting 't Enge Bos heeft als doel het bos te onderhouden en te beheren om het stukje unieke natuur voor de toekomst te bewaren.

De inkomsten van rondleiding met high tea zijn hard nodig om deze doelstelling te realiseren.

Stichting 't Enge Bos heeft als doel 'het bos te onderhouden en beheren om  dit stukje unieke natuur voor de toekomst te bewaren.

De inkomsten van rondleiding met high tea zijn hard nodig om deze doelstelling te realiseren.

bottom of page